Buscar
03:57h. martes, 26 de octubre de 2021

El fotoperiodista Albert González visita el MIP

 

 

agonzalez
Albert González entrevistat per la Sakura i la Paula en la MiP Ràdio

L'Albert és un fotoperiodista que actualment viu a Kenya, tot i que ell es considera un ciutadà del món. En els darrers anys ha estat capturant imatges de la guerra de Sudan del Sud, però també ha fotografiar les missions de pau de l'ONU a Libèria, Afganistan i DARFUR.

Albert González, ha estat entrevistat a a MiP Ràdio i posteriorment, ha explicat el seu recorregut professional i personal a tot l'alumnat de primària.

Mentre s'observen les imatges, els infants pregunten sobre la història que hi ha darrera de cada retrat, algunes d'elles, realment indescriptibles.

"Vaig anar a parar a l'Àfrica de casualitat, la meva dona va trobar feina allà i vam decidir traslladar-nos.  Des d'aquell moment, em vaig convertir en fotoperiodista especialitzat en zones de guerra."

La seva tasca no consisteix en estar al front quan la guerra és viva, es trasllada a les zones, un cop ja ha acabat i a través de la fotografia, explica al món les conseqüències d'aquesta.

DSC00537

Entre les situacions més extremes que ell ha viscut, destaca una imatge on un militar celebra la victòria disfressat amb una perruca. Puntualitza que a l'Àfrica és molt comú que les dones portin perruques en dies de festa, ell no vol imaginar què li havien pogut fer a la propietària de la perruca, però ben segur que no era res de bo.

Una altra de les captures més comentades és la d'un nen petit, menjant d'un bol comú amb una cara de felicitat absoluta, hem pogut saber que eren aliments que l'ONU els havia facilitat perquè no tenien res per menjar.

"A la guerra em sento trist perquè l'ésser humà mostra la seva vessant més fosca, fins al punt de treure's la vida dels uns als altres."

Gràcies a la visita d'aquest professional, ens hem posat a la pell de la gent que està patint a la guerra, no molt lluny d'aquí i les conseqüències que aquestes deixen en els països que la pateixen.

Valors com l'empatia, la igualtat de gènere, el respecte i la pau, han quedat ben arrelats a la nostra escola.

a