Buscar
18:19h. viernes, 22 de octubre de 2021

Experimentació i química al MiP

La científica especialitzada en la tecnologia i conservació dels aliments visita el MiP amb el propòsit de compartir amb l'alumnat una jornada d'investigació i ciència.

DSC00752
Esferificacions

El dia 13 de febrer vam realitzar un taller d'experimentació química amb l’Olga Martín i dos membres del seu equip d’investigació.

Els dos grups de cinquè ens vam repartir en dues classes: un grup a la classe de ciències i l'altre a la de cinquè A. Mentre uns experimentàvem amb el PH del líquid i posteriorment, diferenciàvem entre 3 tipus d'àcid: el bàsic, el neutre i l’àcid, l'altre grup duia a terme esferificacions.

Per diferenciar el tipus de PH del producte, introduíem unes cites dins el líquid i observant el color podíem diferenciar el PH dels elements.

Al segon experiment disposàvem d'unes provetes amb aigua i clorur de calci. Barrejant aquests productes amb diferents aliments, vam aconseguir crear unes esferificacions que després ens vam menjar.

L'últim experiment realitzat, va ser Slime ,un tipus de massa que en introduir-lo en un altre recipient era líquid, però al tocar-lo es feia molt dur. Aquest producte el vam elaborar amb midó, aigua i colorant de color verd.

En definitiva, va ser una jornada plena de ciència on a banda d'aprendre, vam divertir-nos de valent!

Gràcies Olga, MªCarmen i Maria per ser partícips del nostre aprenentatge.